« Afzien in België....Teylingen een groot succes! »

Jan van Schaffelaarspel met een apart einde

08-03-10

Permalink 10:43:04, van Menno E-Mail , 181 woorden   Dutch (NL)
CategorieŽn: Algemeen

Jan van Schaffelaarspel met een apart einde

Afgelopen zaterdag 6 maart stond de Compagnie van Cranenburgh met een kleine delegatie klaar om het Jan van Schaffelaarspel uit te beelden in Barneveld. Dat spel hebben we een aantal jaar geleden een keer voor filmopnamens gedaan (zie film in Veluws Museum Nairac) en nog een keer voor het grotere publiek.
Alex stond klaar als Jan van Schaffelaar en deze werd door de Hoeken uit Amersfoort en Nijkerk de toren ingedreven, waarna de kanonnen van de CvC het vuur openden op de toren. Tot zoverre een normale demonstratie.....
Tot op gegeven moment we, tot onze grote schrik, gillende sirenes hoorden. Er kwam een brandweerwagen het plein op gescheurd. Het was een kraanwagen die Jan van Schaffelaar van de toren plukte en zo redde van zijn historische dood aan de voet van de toren....|-|

Ik moet er wel bijvertellen dat deze demonstratie gegeven werd in het kader van de opening van een tentoonstelling in het museum Nairac over 100 jaar brandweer in Barneveld. We bedanken de brandweer dan ook voor deze zeer speciale demonstratie. Beide partners hebben nog nooit zo'n verrassende demonstratie gegeven!