« Foto archief bijgewerktTerugblik op Huis Bergh 2010 »

Druk druk druk druk!

18-05-10

Permalink 14:13:55, van Menno E-Mail , 342 woorden   Dutch (NL)
CategorieŽn: Algemeen

Druk druk druk druk!

Veel tijd om bij te komen hadden we niet na Huis Bergh want er stond een stortvloed aan evenementen op ons te wachten. Ze volgden elkaar zo snel op dat er niet eens tussentijds tijd was om hier een berichtje erover te plaatsen. Dan maar zo: Alles bij elkaar.

Dinsdag 4 mei Op deze dag ontvingen we de kinderen van het kinderdagverblijf Happy Kids op de kasteelruïne van Teylingen. Het was een leuk en gezellig dagje. Nooit eerder hebben we zulke enthousiaste kinderen meegemaakt!

Zaterdag 8 mei Op deze zaterdag stonden we als groep in Meeuwen, Noord-Brabant. (Niet te verwarren met Meeuwen-Gruitrode in België, waar we ook eens 2 keer gestaan hebben). Het is altijd leuk te zien hoe vooral de kleinere gemeenschappen hun hele plaats kunnen omtoveren tot een waar Middeleeuws dorp. Leuk publiek!

Maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 mei Thijs en Menno waren namens de CvC op een jaarlijks terugkerend driedaags scholenproject in Coevorden. Morgaine en Ingrid waren er ook namens de Edelike Spijze en Mirjam als 'bijenwijf'. Ons deel bestond voornamelijk uit het lesgeven aan de leerlingen over middeleeuwse wapens en wapentuig. Dit werd natuurlijk op de CvC manier gedaan. Dus in plaats van droge kost werden de stoere kerels onder de leerlingen naar voren gehaald en kregen ze het zwaarste wapentuig in handen gedrukt. Verder werden vooral de dames in uitrusting gehesen waarna ze over het terrein werden gejaagd door een 'boze viking', een glansrol van Jurrian!

Donderdag 13 mei Middeleeuws Festijn op kasteel de Kelder in Doetinchem.
Dit was weer 1 van de evenementen waarvan de organisatie voor een deel bij de CvC lag. Samen met de VVV Doetinchem en het kasteel hebben we er weer een mooi evenement van gemaakt. Met onder nabij de 1300 bezoekers op 1 dag was deze vierde editie van dit festijn wederom een groot succes!

Zaterdag 15 en zondag 16 mei Kampement van 't Zigghense Demervolk in Averbode, België. Voor ons een lekker relaxt weekendje, zeker na de stressvolle periode met een overvolle agenda. Een leuk gevecht in de bossen erbij. Wat meer wil de rechtgeaarde middeleeuwer? Volgend jaar weer?