« Twee kasteeloptredens achter de rugFoto archief bijgewerkt »

terugblik Historisch Leidschendam 2011

03-07-11

Permalink 16:59:04, van Menno E-Mail , 301 woorden   Dutch (NL)
CategorieŽn: Algemeen

terugblik Historisch Leidschendam 2011

Het begon wel op te vallen dat de nieuwsblog van de CvC een jaar achterliep. We nemen ons dan ook voor dit op een ietwat regelmatigere basis bij te gaan houden.

Allereerst een aankondiging: Teylingen 2011

Op 10 en 11 september 2011 organiseren we voor de derde keer een middeleeuws evenement bij de kasteelruïne van Teylingen te Voorhout bij Leiden. Dit jaar proberen we weer iets door te groeien naar de 200 deelnemers in totaal. Met rechte kunnen we zeggen dat Teylingen zeker De grootste Middeleeuwse belegering van Nederland genoemd kan worden. Meer over dit evenement op een later tijdstip!

Dan de terugblik op Historisch Leidschendam 2011. Dit was het eerste jaar dat Middeleeuwsch Leidschendam verandert was in Historisch Leidschendam. Dat kwam omdat de organisatie besloten had naast het jaar 1445 ook 1945 uit te laten beelden. Op het eerste gezicht was het een vreemd evenement met twee periodes. Maar dit bleek zeker geen probeem te zijn en leidde zelfs tot leuke mogelijkheden (met name een multi-period battle).
Enig nadeel aan het evenement was het feit dat de gemeente Leidschendam net voor het evenement een aantal ton zeezand had verspreid over het terrein om deze op te hogen. Resultaat was een laag waardoor het regenwater (wat op zaterdag met bakken uit de hemel kwam vallen) niet weg kon lopen en daardoor het veld onder kwam te staan. Gelukkig zijn we als Nederlanders goed met watermanagement en waren de zelf aangelegde geulen redelijk goed in het weg laten lopen van het water. Op zondag stond de zon er fel op waardoor er een putlucht in het kamp hing. Desondanks zou ik zeggen: Volgend jaar weer?

De komende optredens/evenementen:
- Woensdag 6 juli Optreden ten bate van de officiële opening van de dwangburcht de Nuwendoorn bij Krabbendam.
- Zaterdag 9 juli Middeleeuwse bestorming van de kasteelruïne Ravesteyn bij Heenvliet.