« Druk druk drukterugblik Historisch Leidschendam 2011 »

Twee kasteeloptredens achter de rug

13-07-11

Permalink 16:00:00, van Menno E-Mail , 131 woorden   Dutch (NL)
CategorieŽn: Algemeen

Twee kasteeloptredens achter de rug

Nuwendoorn
Op 6 juli waren een paar leden van de CvC aanwezig bij de officiële opening van de Nuwendoorn bij Krabbendam. De Nuwendoorn was één van de 5 'dwangburchten' die Floris V in de 2de helft van de 13de eeuw liet bouwen op zijn gezag in West-Friesland te bewaren.
Op deze woensdag werden de gesaneerde restanten van de burcht geopend en de brug werd gelegd.

Ravesteyn
Op 9 juli heeft de Compagnie van Cranenburgh wederom de kasteelruïne van Ravesteyn bij Heenvliet. Ook dit keer werd het kasteel door de Hoeken van Jonker Frans van Brederode ingenomen en in brand gestoken. We kunnen zeggen dat de rookpotten waarmee de CvC momenteel experimenteert erg goed werken!

Komende evenementen
- 17 juli: Belegering van de Koppelpoort in Amersfoort.
- 23 en 24 juli: Veldslag bij Azincourt in Franrkijk.