« Teylingen 2011Twee kasteeloptredens achter de rug »

Druk druk druk

09-08-11

Permalink 09:13:41, van Menno E-Mail , 343 woorden   Dutch (NL)
CategorieŽn: Algemeen

Druk druk druk

Na de in het nieuwsbericht hieronder vermelde kasteeloptredens was het tijd om naar het buitenland te reizen:

23 en 24 juli: Slag bij Azincourt in Frankrijk.

Traditiegetrouw zijn we, als ieder jaar hiervoor, vertrokken naar het Noord –Franse plaatsje Azincourt. Daar werd in tijdens de Honderdjarige Oorlog in 1415 een grote veldslag tussen Engelsen en Fransen uitgevochten, wat er werd herdacht door een re-enactment. Dit jaar was aangekondigd dat de authenticiteitnormen waren aangescherpt naar de periode van de late 14de eeuw en de vroege 15de eeuw. Dit zorgde wel voor minder aanwezige groepen, maar wel voor een zeer correct tijdsbeeld. Voor ons was het weer vanouds; het weerzien van oude vrienden, een hoop CvC tradities en een geslaagde veldslag.

29, 30 en 31 juli: Sparrenburgfest, Duitsland.

Na een aantal jaar was het eindelijk gelukt, Lars en Yvonne Wille van Met & Mittelalter waren er eindelijk in geslaagd om Cranenburgh naar het Sparrenburgfest in Bielefeld te krijgen. Voorheen liep deze Duitse middeleeuwse markt altijd samen met de slag bij Azincourt, echter dit jaar viel het een week later. Lars en Yvonne zijn er goed ingeslaagd om van delegaties van verschillende groepen een mooi geheel te maken. Cranenburgh heeft zich voornamelijk ingezet om als schrikeffect en als levende invulling te dienen tijdens de rondleidingen in de catacomben van het kasteel.

4, 5,6 en 7 augustus: Castlefest

Tussen al die buitenlandse evenementen van de periode juli en augustus was er toch nog even ruimte voor een evenement wat ‘dichterbij’, namelijk Castlefest in Lisse. Naast dat we een keer op een voor ons ongewoon festival met een hoop leuke mensen stonden, konden we ons bestaan aan een publiek, dat we normaal niet bereiken, kenbaar maken. Hulde aan de organisatie en de vrijwilligers van dit festival. Één verbeterpunt is er echter wel te maken: een betere controle op de uitgang van de deelnemersparkeerplaats. We denken niet dat het per se noodzakelijk is dat de eerste auto’s pas het terrein op kunnen komen 2 uur nadat de chauffeurs de auto’s zijn gaan halen.
Komende evenementen:

13 en 14 augustus: Veldslag bij Aarschot, België.
19,20 en 21 augustus: Soester Fehde, Soest, Duitsland.