« Middeleeuws Festijn bij Kasteel De Kelder in DoetinchemAllereerste volledige kampement van het jaar »

Meer foto's toegevoegd van de voorbije evenementen

24-05-12

Permalink 23:23:50, van Menno E-Mail , 428 woorden   Dutch (NL)
CategorieŽn: Algemeen

Meer foto's toegevoegd van de voorbije evenementen

De afgelopen periode stond weer bol met activiteiten voor de Compagnie van Cranenburgh.
Om een sfeerimpressie te geven hebben we weer een selectie aan foto's aan het fotoalbum toegevoegd. Het gaat om de volgende evenementen:

Historische Markt op de Boulevard van Scheveningen op 6 mei
Een beetje surrealistisch is het wel: de Cranenburght opgebouwd te zien met de Pier van Scheveningen op de achtergrond. Dit evenement markeert tegelijk de eerste keer dat de Burght daadwerkelijk als object is ingehuurd door een derde partij, in plaats van dat we hem meenamen als extra bovenop de Compagnie.
Foto's!

Belegering van Kasteel Huis Bergh, 13 mei
Huis Bergh wordt door de Compagnie als één haar thuishavens gezien, niet verwonderlijk aangezien we dit jaar voor de 6de keer de belegering van het kasteel opvoerden (en wederom is het kasteel niet blijvend in onze handen geraakt!).
Foto's!

Kasteel Heeswijk, 17 mei
Onze glorieuze terugkeer na jarenlange afwezigheid van dit evenement vanwege ons eigen feestje in Doetinchem op Hemelvaartsdag! Het was weer als vanouds, een gezellig evenement met leuke veldslagjes en op de koop toe een rondleiding door het kasteel voor de re-enacters. Wat verlang je nog meer van een evenement! Onze dank gaat dan ook uit naar onze vrienden van Brederode voor het organiseren ervan.
Klikkerdeklik voor de foto's

Floriade 2012, 19 en 20 mei
Het bovengenoemde evenement bij kasteel Heeswijk vond plaats op Hemelvaart donderdag. Maar met die dag begon een zeer druk, maar zeer geslaagd weekend. Op vrijdagochtend moesten we namelijk in Heeswijk afbreken om slechts een paar uur later weer alles uit de auto's te lossen om op te bouwen op het Floriade terrein. Nu kun je afvragen wat middeleeuwers te zoeken hebben op een soort wereldtentoonstelling voor planten, tuinen en bloemen. Maar het bruggetje is niet moeilijk te begrijpen als je weet dat er verschillende archeologische monumenten liggen op het terrein, waar de Floriade actief aandacht aan besteedt. Het resultaat is maar liefst 3 weekenden met historische festivals (Romeinen/prehistorie, Middeleeuwen en De Nederlandse Opstand/tijd van Napoleon). Wat hebben we gedaan: Vooral veel rondgemarst door het park en wat geschermutselt met Brederode. Als laatste wil ik toch een hartelijk dankwoord geven aan de contactpersonen van de organisatie: Henk van der Zand en Désirée van Thiel voor het goed in de gaten houden van de buienradar en het ons een uur eerder laten afbreken. Ik kan zeggen dat er voor Cranenburgh een nieuw afbraak snelheidsrecord ligt van 50 minuten voor het hele kampement van 11 tenten!
Klikkerdeklikklik voor de foto'tjes

Het komende evenement is het Middeleeuwsch Festijn bij Kasteel De Kelder in Doetinchem. Menno signing off!